Nyheder

04
apr

Godkendt bevilling til WIN-WIN Projekt!

Så er det blevet tid til at bruge vores Tap-test udstyr til energioptimering! Vi finder maskinens- og værktøjets stivhed, og kan derved teste os frem til de ”gyldne lommer” i forhold til skæreparametre. Når disse er fundet og justeret, vil bearbejdningen fremadrettet være mere produktiv, have længere værktøjslevetid, bedre overfladekvalitet, samtidig med et lavere strømforbrug af maskinen.

”DAMRC har netop fået godkendt en bevilling fra ELFORSK – Dansk Energi’s pulje for forskning, udvikling og demonstration. Bevillingen skal gå til udvikling og optimering af processerne i den spåntagende bearbejdning mhp. at reducere energiforbruget i industrien. Dette vil gøres ved at vi optimere bearbejdningsparametrene for stabil og vibrationsfri bearbejdning via modale analyser.
Med den tiltagende automatisering indenfor branchen forventes det at elektricitetsforbruget stiger yderligere i de kommende år, og netop derfor er det et område som er vigtigt at fokusere på, både af hensyn til miljø og CO2-udledning men også af hensyn til virksomhedernes produktivitet og konkurrenceevne.
Gennem projektet vil de deltagende virksomheder opnå optimerede spåntagningsprocesser, der nedsætter produktionstiden af det enkelte emne, mindsker værktøjsslid samt skaber bedre overflader på emnerne, alt imens vi slår et slag for en mere miljøvenlig produktion! ”

About damrc

Comments are closed.