DAMRC har sammen med Dansk AM Hub afprøvet den prisvenlige 3D printteknologi -. Fused Filament Fabrication (FFF) til fremstilling af vakuum fiksturer, som alternativ til dyrere CNC-bearbejdede metalfiksturer. #vakuum #fiksturering
Vakuum fiksturering af komplekse geometrier
DAMRC har gennemført et proof-of-concept. Dette er til afdækning vedr. om teknologien kan skabe et fikstur med tilstrækkeligt vakuum til at kunne lave bearbejdning af en kompleks emnegeometri.
Én af de typiske udfordringer i fremstillingen af fiksturer til vakuum fiksturering er vakuumkanalerne, hvor det oftest er nødvendigt at bore huller fra mange sider og vinkler, for efterfølgende at plombe hullerne igen, således vakuum kan opnås. Ved fremstillingsmetoden 3D print kan vakuumkanalerne integreres i fiksturets design, hvorefter der i fremstillingen bygges lag rundt om vakuumkanalerne, hvilket sparer tid ift. opboring/ plombering samt fleksibilitet ift. traditionel fremstilling af fiksturer.
Integreret vakuum kanaler i fiksturet
Succesfuld bearbejdningstest
Fiksturet til vakuum-fiksturering blev brugt til 2. opspænding til en plan- og lomme-bearbejdning i et stålemne med komplekse sider. Bearbejdningen var succesfuldt gennemført og fiksturet opretholdt et vakuum på 0,8 – og overholdt dermed industristandarden.
Videoen fremviser hvordan et 3D printet vakuum fikstur kan anvendes under bearbejdning af kompleks geometri.
Interesseret i at høre mere om projektets resultater?
Kontakt projektleder Mikkel Meldgaard,
+45 2759 6797, msm@damrc.com
One thought on “Vakuum fiksturering ved brug af 3D print?”